Bent u goed verzekerd voor winterrisico’s?

Bent u goed verzekerd voor winterrisico’s?

In de winterperiode zijn bepaalde bedrijfsrisico’s groter dan in andere perioden van het jaar. Aan welke risico’s moet u dan denken? En zijn die met uw huidige verzekeringen goed afgedekt?

We hebben de afgelopen jaren betrekkelijk zachte winters gehad. Daardoor bent u misschien minder alert op mogelijke schade in uw bedrijf door vorst en sneeuw. Toch kan het geen kwaad stil te staan bij deze winterrisico’s en eens te kijken of u goed genoeg verzekerd bent met uw huidige bedrijfsverzekeringen.

Verkeersrisico’s nemen toe
Sneeuw, ijzel en mist leiden tot meer ongelukken op de weg. Communiceer daarom actief met uw medewerkers over hoe zij in die omstandigheden zo veilig mogelijk kunnen rijden. De verhoogde kans op schade is ook een goede aanleiding om opnieuw uw bedrijfsautoverzekering(en) te laten checken. Wij gaan graag na of het beter of goedkoper kan. Ook als u goederen vervoert heeft u met gladde wegen een extra risico. Hoe bent u verzekerd als de goederen beschadigd raken door een ongeluk, of als ze te laat worden afgeleverd?

Schade door wateroverlast
Als het gaat sneeuwen en vriezen, kan dat leiden tot schade voor uw bedrijfspand, uw inventaris en goederen. Zo kan het gebeuren dat het dak van uw bedrijfspand bezwijkt onder een dik pak sneeuw. Hoe wordt die schade vergoed? Bij strenge vorst kunnen waterleidingen bevriezen. Als het dan gaat dooien, krijgt u te maken met wateroverlast. Uw bedrijfspand, maar ook kantoormeubels, stellages, machines, computers en kantoorartikelen kunnen dan flink beschadigd raken. Is uw gebouwen- en inventarisverzekering daarop ingericht?

Inbraak en vuurwerk in de vakantie
Niet alleen vorst en sneeuw vormen een risico in de winter, ook de kans op inbraak is groter. Want criminelen voelen zich in het donker veiliger en slaan hun slag graag in de kerstvakantie als uw bedrijf dicht is. Ook kan er tijdens de jaarwisseling schade ontstaan door vuurwerk of vandalisme. Ga daarom na hoe u uw pand, voorraad en inventaris kunt beveiligen en zorg ervoor dat er zo weinig mogelijk te halen is voor dieven.

Wilt u weten hoe de specifieke winterrisico’s van uw verschillende bedrijfsverzekeringen zijn afgedekt? Neem dan contact op met ons kantoor.