Vaker op zakenreis? Verzeker u goed

Vaker op zakenreis? Verzeker u goed

Klanten in het buitenland bezoeken. Een meerdaagse opleiding volgen in Utrecht. Naar een congres in Londen of een internationale beurs in Frankfurt. Er zijn steeds meer momenten waarop u voor uw bedrijf op reis bent.

Door de aantrekkende economie, de behoefte aan uitwisseling en contact met andere bedrijven en verdere internationalisering, neemt het aantal zakenreizen toe. In 2016 zijn door de Nederlandse beroepsbevolking in totaal ruim 8,6 miljoen zakenreizen ondernomen: 4,7 miljoen naar het buitenland en 3,9 miljoen meerdaagse zakenreizen in eigen land. Dit is een groei van meer dan twee procent ten opzichte van drie jaar geleden.

Vaker op zakenreis?
Zakenreizen worden vooral ondernomen voor een vergadering, opleiding of training, congres, beurs of seminar. Omdat de economie nog steeds groeit, is de verwachting dat de cijfers over het aantal zakenreizen in 2017 nog hoger zullen zijn. Worden vanuit uw bedrijf ook steeds meer zakenreizen gemaakt? Kom dan eens praten over de manier waarop u zich kunt verzekeren. Want hoe leuk en vruchtbaar een zakenreis ook is, er is altijd een risico dat er iets gebeurt waardoor uw bedrijf schade lijdt.

Risico’s van een zakenreis
Verzekeraars zijn van mening dat een zakenreis specifieke risico’s met zich meebrengt. Daarom kunt u zich niet verzekeren met een particuliere reisverzekering, maar heeft u een zakenreisverzekering nodig. Die heeft een dekking voor allerlei gebeurtenissen die tot schade voor uw bedrijf leiden en biedt bovendien vaak concrete hulp aan ondernemers op reis. Een ander voordeel is dat u alle mensen die voor uw bedrijf reizen, kunt verzekeren. Ook stagiairs en externen.

Combinatie met particuliere reisverzekering
Welke zakenreisverzekering kunt u nu het beste afsluiten voor u en uw medewerkers? Dat bespreken wij graag met u. Veel verzekeraar bieden bovendien de mogelijkheid uw particuliere en zakelijke reisverzekering aan elkaar te koppelen. Wij gaan na of dit ook voor u een handige optie is. Neem contact op met ons kantoor.