Goed gevoel bij leenadvies

Goed gevoel bij leenadvies

Een nieuwe auto of een verbouwing, daar heeft niet iedereen het geld zomaar voor beschikbaar. Wie zijn wensen toch wil vervullen, kan een lening afsluiten. Veel mensen hechten dan waarde aan een gesprek met een adviseur. Dat blijkt een goed gevoel te geven.

Meer dan de helft van de Nederlanders heeft een consumptief kredietproduct. Dat kan een persoonlijke lening zijn of een doorlopend krediet, maar ook een creditcard, een telefoon op afbetaling of een postorderkrediet. Aan een kredietproduct zijn kosten verbonden en daarom wordt een lening niet klakkeloos verstrekt. Maar bij de ene leenvorm of leensom is de acceptatieprocedure strenger dan bij de andere. Bij leningen tussen de 250 en 1.000 euro bijvoorbeeld is de controle van de financiële gegevens minder uitgebreid. Daar doen zich dan ook eerder betaalachterstanden voor. De acceptatieprocedure is het uitvoerigst bij een persoonlijke lening. De kredietverstrekker kijkt dan of de maandlasten passen bij uw inkomen, uw gezinssamenstelling en uw overige betalingsverplichtingen.

Tevredener bij korte looptijd
Het Nibud heeft onderzocht welke keuzes consumenten maken bij het afsluiten van een lening. Niet verrassend is dat de rente en de snelheid van afhandelen heel belangrijk gevonden worden. Ook stellen consumenten het op prijs als ze boetevrij kunnen aflossen. Toch zouden dat niet de enige aandachtspunten moeten zijn. Want ook de looptijd blijkt relevant te zijn voor de mate waarin mensen achteraf tevreden zijn over hun lening. Hoe langer de looptijd, hoe ontevredener ze zijn.

Helderheid over de kosten
Voor welke kredietvorm u ook kiest, u wilt weten of u de kosten kunt betalen en of u van die kosten geen stress krijgt. Daarin staat u niet alleen. Maar liefst 44% van de leners klopt aan bij een financieel adviseur voor een leenadvies. Daar hebben zij een goed gevoel bij. Wilt u ook weten waar u aan toe bent als u geld leent? Ga dan eerst met ons om tafel om alle ins en outs van de lening helder te krijgen. Wij bespreken of een lening de beste oplossing is voor uw bestedingsdoel en berekenen voor welk krediet u in aanmerking komt. Wij laten bovendien zien wat uw maandlasten worden en hoeveel de lening u in totaal kost, gelet op de hele looptijd.

Wilt u verantwoord geld lenen? Neem dan contact op met ons kantoor voor een leenadvies dat u een goed gevoel geeft.