Scheiden

Scheiden

Hypotheek

De woning is een belangrijk punt van aandacht voor scheidende stellen. Wil een van u daar blijven wonen en kan dat ook? Hoe wordt de waarde van de woning verdeeld? Kunt u de hypotheek overnemen of een nieuwe hypotheek afsluiten voor een andere woning? Al deze vragen behandelen wij zorgvuldig en wij helpen u financieel een nieuwe start te maken.

Levens- en schadeverzekeringen

Als u samen vermogen heeft opgebouwd op een lijfrentepolis of een kapitaalverzekering, moet er bij een scheiding goed naar gekeken worden hoe dat verdeeld wordt. Ook de overlijdensrisicoverzekering verdient aandacht. En de schadeverzekeringen kunt u niet langer delen. Wij zoeken naar goede oplossingen zodat op verzekeringsgebied alles netjes geregeld is.

Pensioen

Na een scheiding hebben beide partners recht op ouderdomspensioen dat is opgebouwd tijdens het huwelijk. De pensioenaanspraken kunnen op verschillende manieren verdeeld worden. Zelfs als dat netjes gebeurt, kunnen de gevolgen voor het ouderdomspensioen en het partnerpensioen groot zijn. Wij gaan na hoe dat in uw specifieke situatie uitpakt. Blijkt dat uw pensioenopbouw onder de maat is, dan bespreken we met u hoe u de achterstand kunt inhalen.Schade melden
Afspraak maken
Polissen