Werkloosheid

Werkloosheid

Inkomen bij werkloosheid

Als u werkloos wordt, hangt het af van uw arbeidsverleden óf en voor hoe lang u WW krijgt. Maar de WW is altijd lager dan uw salaris. Met een hoog salaris is de terugval zelfs nog groter omdat de WW-uitkering gemaximeerd is. De kans op een riante ontslagvergoeding is bovendien sterk beperkt, waardoor u minder mogelijkheden heeft om uw WW aan te vullen.

Sparen en verzekeren

Gelukkig heeft u zelf mogelijkheden om uw inkomen veilig te stellen. Door te sparen of te beleggen bijvoorbeeld, bouwt u een financiële reserve op van waaruit u uw inkomen aanvult. En met een woonlastenverzekering kunt u nog een tijd uw vaste lasten blijven betalen. Of deze oplossingen ook in uw situatie nodig of wenselijk zijn bespreken wij graag met u.

Juridische hulp bij ontslag

Bij een arbeidsconflict of een ontslag kunt u tegenover uw werkgever komen te staan. Als u dat zelf moet oplossen kan dat zeer lastig zijn. Met een rechtsbijstandsverzekering kunt u rekenen op advies en hulp van een deskundige jurist. Sluit de verzekering tijdig af, in ieder geval voor er ontslag dreigt. Een verzekeraar neemt lopende conflicten namelijk niet in behandeling.Schade melden
Afspraak maken
Polissen