Aantal geslaagde inbraken blijft stijgen

Aantal geslaagde inbraken blijft stijgen

Inbrekers zijn steeds succesvoller. Vorig jaar slaagde meer dan driekwart van alle pogingen tot inbraak. De provincie Groningen spant de kroon met een percentage van 82. Ook in Friesland en Overijssel lukte relatief veel inbraken.

Dat schrijft omroep MAX op de website. Met deze wetenschap is het verstandig om weer eens na te gaan hoe veilig uw huis is en waar nodig maatregelen te treffen. Een goede start daarvoor is om uw kennis te testen met de Inbraakchecker van het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (CCV).

Hang- en sluitwerk
Als het kan, maken inbrekers gebruik van een openstaand (boven)raam of een deur die niet op slot zit. Maar zelfs als u alles altijd keurig afsluit, is dit helaas geen garantie dat ze uw huis overslaan. Daarom is gecertificeerd hang- en sluitwerk belangrijk. Dat kan een inbraakpoging vertragen en zelfs laten mislukken. Meer hierover leest u op de website van het Politiekeurmerk Veilig Wonen.

Geld, sieraden en mobieltjes
Inbrekers hebben een voorliefde voor spullen die relatief veel waard zijn op de zwarte markt én die ze eenvoudig kunnen meenemen. Naast geld, goud en juwelen gaat het dan vooral om mobiele telefoons en tablets. Laat dergelijke kostbare spullen dus niet in het zicht liggen!

Bel eerst de politie en daarna ons
Als u slachtoffer wordt van inbraak, meld dit dan altijd zo snel mogelijk bij de politie. Bel daarna met ons kantoor of neem contact op, zodat wij het verzekeringstechnisch voor u kunnen regelen. Uiteraard staan we u ook bij met praktische adviezen, bijvoorbeeld als het gaat om het verhelpen van schade die is ontstaan door de inbraak.Schade melden
Afspraak maken
Polissen