Bedrijf tijdelijk sluiten na schade. Hoe verzekert u die schade?

Bedrijf tijdelijk sluiten na schade. Hoe verzekert u die schade?

Door een brand, of storm of inbraak kan uw bedrijfspand of inventaris schade oplopen. Dat is vervelend, maar u krijgt een vergoeding voor die kosten als u een gebouwen- en een inventaris- en goederenverzekering heeft. Maar wat als u vanwege de schade uw bedrijf tijdelijk moet sluiten?

Materiële schade aan uw pand kan groot zijn, maar de kosten lopen nog harder op wanneer als gevolg van de brand uw bedrijf stil komt te liggen. Want vanaf dat moment maakt u geen omzet meer, terwijl u wel uw personeel moet blijven betalen en allerlei andere kosten ook gewoon doorlopen. Daarom kunt u de gebouwenverzekering en de inventarisverzekering combineren met een bedrijfsschadeverzekering. U verzekert daarmee uw vaste lasten zoals huur en salarissen en (een deel van) uw nettowinst als uw bedrijf voor korte of lange tijd door schade stil komt te liggen.

Dekkingen verschillen

De dekkingen van bedrijfsschadeverzekeringen lopen nogal uiteen. Als u bij ons aanklopt voor advies, vragen we daarom wat u precies verzekerd wilt hebben. Wilt u bijvoorbeeld ook een vergoeding voor kosten die u maakt als u tijdelijke bedrijfsruimte en/of IT-apparatuur moet huren? En stel dat uw productie stil komt te liggen omdat het bedrijf van een leverancier door materiële schade gesloten is? Of dat het winkelcentrum of het bedrijventerrein vanwege brand enige tijd ontoegankelijk is. U moet dan uw winkel of bedrijf sluiten terwijl u misschien zelf amper of geen schade heeft. Welke verzekeraar dekt deze schade?

Wat kunt of moet u verzekeren?

Een ander punt is wateroverlast. Zowel de gebouwenverzekering als de bedrijfsschadeverzekering kunnen dan van toepassing zijn. Maar verzekeraars gaan bij wateroverlast nogal verschillend om met vergoedingen. Zowel voor schade door overstromingen als door schade door hevige neerslag hebben zij elk hun eigen regels. Vanwege de grote verschillen in dekkingen is het goed om ons uw verzekeringswensen voor te leggen. We bespreken dan met u of en hoe uitgebreid u zich kunt verzekeren. Als u bepaalde risico’s niet afdekt, moet u in staat zijn zelf de kosten op te vangen. Wilt u zich uitgebreid verzekeren, dan heeft dat weer gevolgen voor uw premie.

Voorkom een faillissement

Als u de deuren van uw bedrijf tijdelijk moet sluiten, is dat een groot risico voor de voortgang van uw bedrijf. Met een bedrijfsschadeverzekering voorkomt u een enorme kostenpost en wellicht een faillissement. Neem contact op met ons kantoor voor een gedegen en onafhankelijk advies.Schade melden
Afspraak maken
Polissen